Pse Kompania “Neranxi” punon me brandet më të mira të botës, njëri prej tyre është “Pregel”, gjigandi i prodhimit të produkteve për akullore
January 27, 2018
Produkte për individët intolerantë
January 27, 2018

Kushtet e magazinimit dhe tregtimit të frutave të thata

Një nga sektorët më të rëndësishëm ku operon Kompania “Neranxi”, është dhe ai i frutave të thata. Kompania importon, grumbullon në vend, përpunon dhe paketon një gamë të gjerë të frutave të thata si një ushqim i domosdoshëm për të gjithë. Tashmë të gjitha studimet dëshmojnë se nuk duhet në asnjë mënyrë të heqim nga dieta e përditshme frutat e thata. Por një rëndësi të madhe ka magazinimi dhe tregtimi i këtyre produkteve. Nëse shikoni fruta të thata që tregtohen në rrugë, të hapura dhe në mes të papastërtive, nuk duhet t’i blini për asnjë arsye. Frutat e thata duhet të ruhen në vende të thata, të freskëta dhe duhen tregtuar gjithashtu në ambiente të freskëta dhe të pastra. Kjo sepse frutat e thata kanë tendencë të infektohen me aflatoksinë.
Kjo substancë toksike prodhohet nga një kërpudhë myku që zhvillohet tek ushqimet dhe që mund të shkaktojë dëme serioze për shëndetin tonë.

Dëmet e aflatoksinës në organizmin e njeriut
Ekspozimi i lartë ndaj aflatoksinës mund të shkaktojë helmim akut, madje dhe vdekjeprurës. Mëlçia është organi i parë që preket nga helmi, por nivele të lartë të aflatoksinës prekin edhe mushkëritë, veshkat, trurin dhe zemrën, të zbuluara këto nga njerëz të cilët kanë vdekur nga helmimi akut. Kanceri i mëlçisë është një nga sëmundjet më të ndeshura në vendet e botës, ku ndotja e ushqimeve me aflatoksinë mendohet të jetë e lartë.

Pikërisht për këtë arsye, Kompania “Neranxi” tregon kujdës shumë të madh për frutat e thata. Importi i tyre bëhet nga vende të BE-së dhe shoqërohet me çertifikatën e cila garanton cilësinë. Më pas i gjithë zinxhiri ushqimor respekton në detaje të gjitha parametrat në mënyrë që të shkojë deri tek konsumtori si një ushqim i shëndetshëm.

Comments are closed.