Panairi i njëmbëdhjetë profesional “Neranxi” 2019
April 23, 2019
Hidhni ilaçet, për të parandaluar dhe shëruar nga virozat, ju vijnë në ndihmë këto produkte nga “Neranxi”!
January 29, 2020

Qumështi pluhur tek Kompania Neranxi, me vlera ushqyese dhe me siguri maksimale për mungesë bakteresh

 

Qumështi pluhur është një alternativë shumë e shëndetshme e qumështit lëng. Madje është akoma më i sigurtë se qumështi lëng nëse qumështi pluhur është i standarteve europiane, ndërsa ai lëng, me përzierje të dyshimta dhe pa kontrollin e duhur.

Po çfarë është qumështi pluhur? Është një substancë e cila përftohet duke kryer procesin e dishidratimit të qumështit të lopës. Qumështit i largohet plotësisht uji, duke e kthyer në pluhur. Proceset e ekstraktimit të ujit janë në dy forma:

  • Teknika roller-dry: qumështi futet në disa cilindra rrotullues dhe çohet në temperaturë 130-150 gradë celcius. Ky proces avullon ujin, ndërkohë që pjesa e thatë shkon në fund.
  • Teknika spray-dry: qumështi sprucohet në brendësi të një dhome ku ka një korrent ajri të nxehtë i cili shkon në 150 gradë celcius. Ky proces avullon lagështirën.

Ashtu si për qumështin e lëngshëm, në treg ekzistojnë tre variante të qumështit pluhur: i paskremuar, gjysëm i skremuar dhe plotësisht i skremuar, të cilat dallohen nga njëra tjetra nga sasia e yndyrës që është prezente.

Dikur, gjatë procesi të tharjes, qumështi humbte disa elementë ushqyes, por sot, falë teknikave të reja, ato ruhen. Përvec kësaj, gjatë procesit të ekstraktimit të qumështit pluhur, eleminohen të gjitha bakteret e dëmshme, përfshirë këtu edhe salmonelën, një bakter shumë i rrezikshëm. Ndërkohë në qumështin pluhur që përdoret për bebe, ai pasurohet me të tjera elementë ushqyes që i duhen asaj moshe.

Qumështi pluhur përdoret shumë në kuzhinë në formë pluhuri siç është ose duke e holluar me ujë në sasinë që duhet. Përdoret gjithashu në shumë receta në pasticeri, në industrinë ushqimore etj.

Kompania Neranxi tregton qumësht pluhur të importuar nga vendet e BE, e shoqëruar me çertifikatën përkase dhe skedën teknike të detajuar. Ju këshillojmë ta përdorni në çdo recetë tuajën, përfshirë edhe si qumësht për ta pirë, për kos dhe për çdo recetë tjetër pasi është një qumësht i sigurtë dhe me vlerat e plota ushqyese.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *