Ëmbëlsirë me Kajsi, Fiq të Thatë dhe Lajthi - Gluten free
Përbërësit:
170 gram Kinoa nga Neranxi
1 lugë gjelle sheqer pluhur
Pak kanellë
100 gram gjalpë
1 vezë
140 gram kajsi të thata
85 gram fiq të thatë
100 gram lajthi
Përgatitja:
- Në një enë përzieni miellin, pluhurin e sheqerit, kanellën, gjalpin dhe vezën. Përziejeni mirë!
- Merrni disa nga masat e përgatitura dhe plotësoni një formë të rrumbullakët.
- Vendoseni në furrë në një temperaturë prej 180 gradë për rreth 20 minuta. Ndërkohë, prisni në copa të vogla kajsi të thata dhe fiq.
- Shtypni lajthitë dhe kalojini në një tigan në zjarrin mesatar.
- Pasi torta është gati, shërbehet në një pjatë. Mbi të shtoni fiq, kajsi dhe pak pluhur sheqeri. Ju bëftë mirë!