THANE E THATE AMERIKANE
May 26, 2018
LULESHTRYDHE TE THATA
May 26, 2018
Show all

ANANAS I THATE

Category:
Description

(Ananas Sativus)
Eshtë bimë frutore barishtore me një kërcell që është i veshur me gjethe të gjata të trasha që mbarojnë me gjemb në majë, me prejardhje nga brezi tropikal i Amerikës Qendrore dhe i përhapur në vendet tropikale. Prodhuesi më i madh është ishulli Hawai, Xhamaika dhe Malajzia. Prodhon një nga frutat më të shijshëm e aromatik që njihen. Fruti është I madh, rreth 1 kg, i ngjan boçes së pishes, në majë ka një xhufkë me gjethe. Tuli ka ngjyrë të gjelbër të çelur deri në të bardhë, jashtëzakonisht i shijshëm, majhosh i ëmbël dhe me një aromë të veçantë e të pakrahasueshëm me asnjë frut tjetër. Ananasi ka përmbajtje të madhe të acideve të pemëve të cilat luajnë rol të rëndësishëm në parandalimin e kancerit të stomakut. Acidet e pemëve parandalojnë grumbullimin e substancave kancerogjene në stomak dhe nxisin punën e mirë të metabolizmit.Përveç kësaj përmban vitamina A dhe C, të cilat janë antioksidante të forta, kalcium, fosfor, magnez, hekur, natrium, kalium, sakarozë dhe enzimën bromelain. Bromelain ndihmon në zbutjen e ushqimit në stomak dhe pengon rritjen e qelizave të kancerit. Ananasi thahet dhe sheqeroset në impiante të veçanta, I prerë në feta të rrumbullakta e me trashësi rreth 1cm. Ruan ngjyrën, shijen, aromën dhe gjithë vlerat ushqimore.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ANANAS I THATE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *