AHILEA
March 14, 2018
AGRIADHA
March 14, 2018
Show all

ANISA

Category:
Description

Emri Latin: {Pimpinela anisum}
Frytet e anise përmbajnë kryesisht esence (1,5 – 6%) të pasur me atenol (90%), estragol etj. Ato janë shumë të efektshme kundër ngërçeve të muskujve të lëmuar (të stomakut, zorrëve etj.) ndihmojnë në largimin e gazrave nga zorrët (karminative) dhe nxisin prodhimin e lëngjeve nga të gjitha gjëndrat, përfshirë edhe ato të qumshtit. Meqënëse esenca e anises jashtëqitet nga organizmi pjesërisht edhe nëpërmjet frymëmarrjes, anasoni ndikon edhe në pastrimin e gëlbazave nga rrugët e frymëmarrjes. Për këto veti anisa përdoret në çrregullimet e stomakut dhe të zorrëve, në mënjanimin e gazeve nga zorrët, kundër kollës dhe pezmatimeve të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes. Në mënyrë të veçantë përdoret tek fëmijët. Anisa këshillohet të përdoret edhe nga gratë me fëmije në gji, mqs ndikon në rritjen e sasisë së qumshtit.
 
Përdorimi: 4 lugë kafeje anisa të copëtuara hidhen në enë ku shtohet një filxhan caji me ujë që zien. Ena mbulohet me kapak dhe lihet 15-20 minuta. Pastaj përmbajtja kullohet dhe lëngu pihet në 3 doza gjatë ditës. Frytet e anasonit mund të përdoren dhe në formë pluhuri duke marrë 3 herë në ditë nga 1 gr. Ruhet në enë të mbylura mirë, në vende të freskëta dhe të thata.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ANISA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *