Aronia Berry
May 26, 2018
Ashwagandha
May 26, 2018
Show all

Astragalus

Category:
Description

(Astragalus membranaceus)

Astragalus (Astragalus membranaceus) është përdorur për ftohje , infeksione të frymëmarrjes, alergjitë, fibromialgia, anemi, HIV / AIDS, si dhe për të forcuar dhe për të rregulluar sistemin imunitar. Ajo është përdorur edhe për sindromën e lodhjes kronike (CFS), sëmundjeve të veshkave, diabetit dhe tensionit të lartë. Disa njerëz përdorin Astragalus si një forcues të përgjithshëm, për të mbrojtur mëlçinë, dhe për të luftuar bakteret dhe viruset. Astragalus është përdorur shpesh në kombinim të bimë të tjera. Për shembull,
në kombinim me Ligustrum lucidum (voshtrën ), Astragalus përdoret nga goja për trajtimin e kancerit të gjirit, kancerin cervical( i mitrës), dhe kancerit të mushkërive. Astragalus është aplikuar edhe në lëkurë për të rritur rrjedhjen e gjakut në këtë zonë dhe për të shpejtuar shërimin e plagëve. Astragalus është një nga bimët më të fuqishme të ndërtimit, nxitjes dhe rritjes së sistemin imunitar në planet. Kjo barishte adaptogen ul nivelin e kortizolit, ndryshe hormonin e stresit, dhe lufton sëmundjet në të njëjtën kohë. Sa efektive mund të jetë? Rezulton, shumë. Përveç depertimit deri në sistemin tuaj imunitar, studimet tregojnë se është me rëndësi jetike për shëndetin kardiovaskular dhe mund edhe të luftuar tumoret dhe të lehtësojë simptomat e kimioterapisë! Ka shumë përfitime të Astragalus që janë thjesht të pabesueshme, arsyeja pse shume njerez e konsiderojn atë një nga bimët thelbësore për ta shtuar në
dietën ditore. Çfarë është Astragalus? Astragalus është një bimë e familjes Leguminosae (fasule apo bishtajore), me një histori shumë të gjatë si një përforcues te imunitetit. rrënjët e saj janë përdorur në mjekësinë tradicionale kineze, ku është përdorur si një adaptogen për mijëra vjet – ndihmon luftën kunder stres dhe sëmundjeve. Astragalus përmban tre komponentë që lejojnë bimën të ketë një ndikim të tillë pozitiv në shëndetin e njeriut: saponin, flavonoide dhe polisakaride, të cilat janë të gjitha komponimet aktive të përfshira në bimë të caktuara, duke përfshirë edhe disa fruta dhe perime. (2) Saponinet janë të njohura për aftësinë e tyre për të ulur kolesterolin, për të përmirësuar sistemin imunitar dhe për të parandaluar kancerin. (3) flavanoidet, gjenden edhe në Astragalus, sigurojnë përfitime shëndetësore
nëpërmjet sinjalizimit qelizor. Ata tregojnë cilësitë antioksidative, kontrollojnë dhe pastrojnë trupin nga radikalet e lira, dhe mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve të zemrës, kancerit dhe viruset në mungesës të imunitetit. (4) Polisakaridet janë të njohur në aftësitë e tyre si antimikrobial, antiviralë dhe anti-inflamator, në mesin e përfitime të tjera shëndetësore. Ka dallime në doza në varësi të moshës, shëndetit dhe historinë mjekësore. Për të rriturit sugjerohet marrja 250 deri 500 mg ekstrakt I standardizuar tre deri në katër herë në ditë ose një lugë kafeje 1 herë në ditë.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Astragalus”

Your email address will not be published. Required fields are marked *