FASULE JESHILE OSE MUNG
May 14, 2018
COCK CHILI SAUCE FOR CHICKEN
May 14, 2018
Show all

Bathë Cicerchie

Category:
Description

Një fasule e lashtë, shumë ushqyese dhe të shëndetshme. Lathyrus sativus, zakonisht “cicerchie”, janë klasifikuar si një fasule në familje Fabaceae. Kanë një përhapje të gjerë, qysh nga kohët e lashta duke marrë emra të ndryshëm sipas vendeve ku kultivohej: bar bizele, Bizele Indiane, e Bardha e Vjetër, Almorta, Alverjón (Spanjë), Guaya (në Etiopi) ose Khesari (në Indi). Si legumet e tjera Bathët Cicerkia janë të pasura me proteina dhe vitamina të grupit B, _bra, minerale, polifenole, fosfor dhe kalcium. Fasulja që vjen nga bima Cicerchia duket e vogël, si një gur zalli, me ngjyrë kafe në gri dhe e mbuluar me një lëvore të trashë. Rekomandohet te futen në ujë 24 orë përpara gatimit. Gatimi duhet te bëhet në temperaturë të lartë. Cicerchia përdoret në supra, pure dhe si shoqëruese për antipasta.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bathë Cicerchie”

Your email address will not be published. Required fields are marked *