CAJ KAMOMIL
March 21, 2018
BATHË KUKIA
May 14, 2018
Show all

BATHË FAVA

Category:
Description

Bathët Fava janë nga bimët më të vjetra të kultivuara në botë, të cilat janë konsumuar nga greket dhe romaket e lashtë. Përveç emrit, bathët fava janë anëtare të familjes së fasuleve, ndërkohë mund të njihen si “farat e gjera”, “farat e pëllumbit” si dhe “farat e kalit”. Këto fara janë të përdorshme në kuzhinën mesdhetare, më shumë pjata verore.Bathët Fava mbillen në shkurt dhe mars dhe korren në korrik.Ashtu si dhe bishtajoret e tjera janë te pasura me lende ushqyese si Folate, Hekur, Manganez, Fibra Dietike. Ato nuk permbajne yndyrna te ngopura ndaj ndihmojne kunder kolesterolit, kane permbajtje te larte te thiamines, Vitamines K, Vitamines B-6, dhe me minerale si: potas, baker, selenium dhe zink dhe magnez. PErmbajtja e larte e fibrave dietike mund te parandaloje obezitetin si dhe semundjet e zemres. Ato rriten më mirë në klimat e ngrohta por jo shumë të nxehta. Bathët Fava duhet të qërohen përpara se të gatuhen. Bathët Fava
serviren me vaj ulliri, kripë, dhe limon. Ato gjithashtu mund të shtohen në supa dhe pasta, pure, shoqërojnë prodhimet e zgarës apo në risoto me argjinare.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BATHË FAVA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *