MACE (Levorja e Arres Moskat)
March 21, 2018
ÇAJ JESHIL KINEZ
March 21, 2018
Show all

ÇAJ I BARDHË KINEZ

Category:
Description

{Camellia sinensis }

Çaji i bardhë u bë i vlerësuar gjatë dinastisë kineze Song (960-1279). Çaji i bardhë posedon forcën për luftë kundër qelizave kancerogjene dhe shumë llojeve të ndryshme të kancerit, siç është kanceri i zorrës së trashë, prostatës dhe stomakut. Flavonoidet, një lloj i antioksidantëve, zvogëlojnë rritjen e qelizave të kancerit dhe parandalojnë zhvillimin e qelizave të reja. Ndihmon në uljen e tensionit të rritur të gjakut, çaji i bardhë rrit nivelin e kolesterolit të mirë dhe zvogëlon nivelin e të keqit. Çaji i bardhë mbron zemrën dhe tërë sistemin e qarkullimit të gjakut. Ai po ashtu mund të ketë efekte pozitive tek të sëmurët nga artriti dhe osteoporoza. Çaji i bardhë është vrasës natyral i baktereve dhe viruseve. Antioksidantët mbrojnë tërë sistemin e imunitetit, duke ofruar mbrojtje nga një varg i gjatë i sëmundjeve. Parandalon ftohjen dhe gripin, ndërsa mund të lehtësojë edhe simptomat e atyre që janë të sëmurë me HIV. Çaji i bardhë përmban sasi të vogël të fluoridit dhe materieve tjera ushqyese të cilat i ruajnë dhëmbët të fortë dhe të shëndetshëm. Radikalet e lira që shkaktohen nga ekspozimi i gjatë në diell, stresi dhe ushqimi i keq mund të dëmtojnë lëkurën dhe të shkaktojnë plakje të parakohshme të lëkurës. Çaji i bardhë mbron lëkurën dhe ndihmon të parandalohet dëmtimi. Pirja e çajit të bardhë nxit lëkurën e shëndetshme dhe me shkëlqim.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ÇAJ I BARDHË KINEZ”

Your email address will not be published. Required fields are marked *