ÇAJ I BARDHË KINEZ
March 21, 2018
ÇAJ JESHIL JAPONEZ MATCHA
March 21, 2018
Show all

ÇAJ JESHIL KINEZ

Category:
Description

{Camellia sinensis }
Vitet e fundit gjate disa studimeve jane zbuluar vetite e jashtezakondeshme kunder plakjes dhe kunder kancerit te cajit jeshil. Kjo aftesi e cajit vjen fale perberesve te tij qe perfshijne: karotenoid, klorofile, vitamine C, vitamine E, Mangan, Kalium e Zink. Ekspertet jane dakord qe jane disa perberes te tjere ne vecanti qe furnizojne perfitimin me te madh per shendetin tone: Ato jane POLIFENOLET. Keto molekula kane veti te medha anti-oksiduese.Historikisht caji jeshil eshte perdorur per te korrigjuar semundje te tilla si: alergjia, astma, kolera, rrufa, skuqja e syrit, kolla, depresioni, diarrea, problemet me tretjen, lodhjen dhimbjen e kokes, hepatitet dhe tifon.Ne Kine ilacet e prodhuara me polifenolet e cajit jeshil jane perdorur per trajtimin e hepatitit, nefritit dhe leucemise. Caji jeshil mund te eleminoje bakteret. Marrja me ushqimin mund te reduktojne rrezikun nga helmimi, mund te eleminoje bakteret e gojes qe shkaktojne kariesin dhe eren e rende te gojes. Efektet deodorante te gjetheve jane te njohtura per kohesh pradaj perdoret gjeresish edhe si deodorant. Caji jeshil reprimon viruse te ndryshme, perfshire ketu ate te hepatit dhe, se fundi ne universitetin e Nagoya, Japoni, eshte treguar qe mund te bllokoje nje enzime e cila perdoret nga virusi HIV per riproduksionin e tij.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ÇAJ JESHIL KINEZ”

Your email address will not be published. Required fields are marked *