CAJ MALI
March 21, 2018
BATHË FAVA
May 14, 2018
Show all

CAJ KAMOMIL

Category:
Description

(Chamomillae Flos)
Lulja e kamomilit përmban esencë me kamazulen, bisabolol, farnesen etj. Heterozide flavonike, substance te hidhura, substancë kumarinike dhe apigeninë (me veti spasmolitike), taninë, mucilagje etj. Prej shumë kohësh, kamomili eshte përdorur si mjet qe qeteson sistemin nervor qendror, largon gazrat, qetëson dhimbjet e zorrëve, të stomakut, përdoret kundër diarresë, kundër infeksioneve urinare, në mjekimet lokale të lëkurës, në djegie, liron ngërcet e muskulaturës së butë të zorrëve dhe të stomakut ( duke qetësuar dhimbjet e organizmit, vecanërisht tek fëmijët). Ai përdoret kundër heqjes së barkut, kundër pezmatimit të rrugëve urinare dhe si mjet që shton djersitjen dhe qetëson në tërësi e ul ngacmueshmërinë e sistemit nervor qendror, përdoret edhe për shpëlarjen e syve, veshëve, hundës dhe gojës, për klizmë etj. Në formë kompresash ose në formë pluhuri, kamomili përdoret për mjekimin e plagëve, majasëllit dhe djegieve, shpejton procesin e rigjenerimit, pakëson dhembjet dhe ndihmon cikatrizimin. Përdorimi: Një lugë supe kamomili hidhet në një gotë me ujë të valuar, lihet 5-10 minuta duke e tundur here pas here. Lëngu kullohet dhe ëmbëlsohet sa më pak.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CAJ KAMOMIL”

Your email address will not be published. Required fields are marked *