ÇAJ JESHIL JAPONEZ MATCHA
March 21, 2018
CAJ I ZI
March 21, 2018
Show all

CAJ OOLONG

Category:
Description

{Camellia sinensis }
Çaj Oolong e ka origjinën nga malet e Kinës në krahinën Fujian ; sot ai prodhohet edhe Tajvan (Formosa). Çaj Oolong është një produkt i përftuar nga gjethet, sythet dhe kërcelli i bimës Camellia Sinensis. Kjo është e njëjta bimë që është përdorur edhe për të bërë çajin e zi dhe çajin jeshil. Dallimi është në përpunim. Çaj Oolong është i pjesërisht i fermentuar, çaji i zi është i fermentuar plotësisht, dhe çaj jeshil është i pafermentuar. Çaj Oolong është përdorur për të mprehur dhe përmirësuar aftësitë e të menduarit dhe vigjilencës. Ai është përdorur edhe për të parandaluar kancerin, prishjen e dhëmbëve, osteoporozën dhe sëmundjet e zemrës. Disa njerëz përdorin çaj Oolong për të trajtuar obezitetin, diabetin, “forcimin e arterieve” (atherosclerosis), kolesterolit të lartë dhe alergjitë e lëkurës tilla si ekzema; si dhe për të forcuar sistemin imunitar. Caji Oolongpërmban kafeinë. Kafeina punon duke stimuluar sistemin nervor qendror (SNQ), zemren dhe muskujt. Çaji Oolong përmban theophylline dhe theobromine Gjithashtu, të cilat janë kimikisht të ngjashme me kafeinë. Ai është shumë i mirë për humbjen e peshës dhe përdoret masivisht në dieta të rekomanduara nga nutricionistët. Ka një aromë të këndshme dhe mund të përgatitet si caj i ngrohtë edhe i ftohtë
Si përdoret: Si cdo caj tjeter bimor, lihet disa minuta në ujë të nxe të, ëmbëlsohet sipas dëshirës.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CAJ OOLONG”

Your email address will not be published. Required fields are marked *