FASULE E BARDHË
May 14, 2018
FASULE E KUQE
May 14, 2018
Show all

FASULE E ZEZË

Category:
Description

Fasulet e zeza klasifikohen si bishtajore. Të njohura edhe si fasulet breshkë për shkak të pamjes së tyre të lëvozhgës, fasulet e zeza janë në fakt, farat e ngrënshme të bimës.Ashtu si bishtajoret e tjera, bizelet dhe thjerrëzat, fasulet e zeza çmohen për përmbajtjen e tyre të lartë të proteinave dhe fibrave. Ato gjithashtu përmbajnë disa vitamina dhe minerale të tjera të rëndësishme që njihen për të mirën e shëndetit të njeriut.Hulumtimet e fundit kanë treguar se fasulja e zezë ndihmon shumë tretjen e ushqimit, e veçanërisht zorrës së trashë. Elementet të cilat e përbëjnë fasulen e zezë janë një përzierje e përsosur e substancave për eliminimin e baktereve të dëmshme në zorrë. Hulumtimet tregojnë gjithashtu se konsumi i fasules së zezë e ulë rrezikun e shfaqjes së kancerit tek zorrët. Fasulja e zezë është e lirë për ta blerë dhe e lehtë për ta gatuar. Ka përmbajtje të lartë të proteinave, dhe shumë njerëz të cilët nuk e konsumojnë mishin, e zëvendësojnë këtë të fundit më fasule. Po ashtu fasulja e zezë përmban fibra të cilat ju ndihmojnë të jeni energjik. Studimet poashtu tregojnë se fasulja e zezë është një antioksidant shumë i mirë për organizimin si dhe përmban sasi të caktuar të omega 3 që është i shëndetshëm për zemër.Ndër përfitimet e tjera, fasulet e zeza mund të ndihmojnë në forcimin e kockave, ata përmbajnë kuercetin dhe saponine që mbrojnë zemrën. Fasulet e zeza përmbajnë rreth 114 kilocalori për gjysmë filxhani.Përfitimet potenciale shëndetësore të fasuleve të zeza përfshijnë: fasulet e zeza janë të larta në proteina dhe fibra. hekur, fosfor, kalcium, magnez, mangan, bakër dhe zink, të cilat kontribuojnë në ndërtimin dhe ruajtjen e strukturës dhe forcës së eshtrave.
Përfitimet shëndetësore:
Ndihmon në forcimin e eshtrave
Menaxhon diabetin
Ndikon në uljen e presionit të gjakut
Ndikon në parandalimin e sëmundjeve të zemrës
Parandalon sëmundjen e kancerit
Ndikon në tretjen e mire
Ndikon në uljen në peshë

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “FASULE E ZEZË”

Your email address will not be published. Required fields are marked *