Kakao
May 26, 2018
Kerpudha Chaga
May 26, 2018
Show all

KERPUDHA REISHI

Category:
Description

Ling Zhi Kërpudha e Pavdekësisë
Kërpudha Reishi, quhet ndryshe (Lingzhi), është një kërpudhë e cila përshkruhet si “e ashpër” dhe e “drunjtë” me një shije të hidhur. Trupi i frutit (mbi tokë) dhe pjesa e micelit (flamentet e lidhura me një grup kërpudhash) janë përdorur si ilaç. Kërpudha Reishi përdoret për forcimin e sistemit imunitar, dhe parandaluar infeksionet virale të tilla si: gripi, gripi i derrit, dhe gripi i shpendëve, problemet e mushkërive duke përfshirë astmën dhe bronkitin, sëmundjet e zemrës dhe duke kontribuar për mire në gjëndje të tilla si: tensioni i lartë i gjakut dhe kolesteroli i lartë, sëmundjet e veshkave, kanceri dhe sëmundjet e mëlçisë. Ajo është përdorur edhe për HIV / AIDS, sindromën e lodhjes kronike (CFS), probleme me pagjumësinë, ulcerat në stomak, helmimet dhe herpes. Përdorime të tjera përfshijnë: reduktimin e stresit dhe parandalimin e lodhjes. Ndryshe nga kërpudha e tjera, Reishi përmban acid ganoderik, e cila i jep një shije të butë të hidhur.Ajo ka efekte anti-infamator dhe anti-kancerogjen.Reishi gjithashtu përmban PS-G polysaccharides, të cilat forcojnë sistemin imunitar, pengojnë proceset e vdekjes qelizore dhe veprojnë si antioksidantë. Gjithashtu përmban proteina dhe një përqindje të lartë të fbrave dietike, që rregullojnë tretjen dhe përshpejtojnë detoksifkimin nga toksinat e dëmshme. Reishi gjithashtu përmban minerale si: fosfor, kalcium, magnez, kalium, natrium, zink, mangan, hekur dhe bakër. Disa substanca të tjera bioactive gjithashtu të pranishme në pluhur Reishi janë edhe: ergosteroli, mannitoli, kumarini, alkaloidet, laktonet, acidet yndyrore të pangopura dhe adenosinet. Së bashku, ata ndihmojnë për të përmirësuar mirëqenien e përgjithshme dhe për të rritur fuqinë fzike.
Pëdorimi: Këshillohen të merret 5.2 gr çdo ditë.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “KERPUDHA REISHI”

Your email address will not be published. Required fields are marked *