Goji Berry
May 26, 2018
Kakao
May 26, 2018
Show all

Klorela

Category:
Description

(Chlorella regularis)

Klorela (Chlorella pyrenoidosa )është një lloj alge që rritet në ujëra të ëmbla. Është zbuluar se Klorela e thatë pluhur mund të përmbajnë nga 7% deri në 88% proteina, 6% deri në 38% karbohidrate, dhe 7% deri në 75% yndyrë. Klorela përdoret për parandalimin e kancerit, reduktimin e efekteve anësore të trajtimit me rrezatim, stimulimin e sistemit imunitar, përmirësimin përgjigjes ndaj vaksinës së gripit, rritjen e rruazave të bardha të gjakut (veçanërisht në njerëz të infekstuar me HIV ose kancer), parandalimin e ftohjes, mbrojtjen e trupit kundër toksikeve si, plumbi dhe merkurit, dhe ngadalëson procesin e plakjes. Klorela është përdorur gjithashtu për të rritur bakteret “të mira” në zorrë, me qëllim që të përmirësojë tretje dhe për të ndihmuar trajtimin e ulçërës, kolitit, semundjes Crohn (sëmundjet kronike tek zorrët), dhe divertikolozës. Disa njerëz gjithashtu e përdorin Klorelën për parandalimin e ulcers të lidhur me stresin, trajtimin e kapsllëkut, erës së keqe të gojës, dhe hipertensionit, si një antioksidant; për të reduktuar kolesterolin, për të rritur energjinë, për të pastruar trupin nga toksinat, dhe si një burim i magnezit për promovimin e shëndetit mendor, lehtësimin e sindromës premenstruale (PMS), dhe për të zvogëluar problemet e astmës. Ajo është përdorur edhe për fibromialgisë (problem me dhimbjet në zonat muskulare. Klorela është përdorur në lëkurë për trajtimin e ulcerës së lëkurës, skuqjen e shkaktuar nga trajtimi me rrezatim, dhe një sëmundje seksualisht të transmetueshme të quajtur Trikomonas. Klorela është një burim i mirë i proteinave, yndyrnave, karbohidrateve , fibrave, klorofilës, vitaminave dhe mineraleve.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Klorela”

Your email address will not be published. Required fields are marked *