KRIPË VENDI E IMËT E JODIZUAR 1kg
May 24, 2020
KUMBULLA TË THATA PA FARË 150 g
May 31, 2020
Show all

 KUMBULLA TË THATA ME FARË 150 g

Category:
Description

 

Të hash pesë apo gjashtë kumbulla të thata në ditë mund tiu mbrojë shëndetin e eshtrave tuaja. Këtë fakt e bën të ditur Universiteti i San Diegos në një hulumtim të fundit.

Studiuesit eksperimentuan gratë të cilat ishin në periudhën e menopauzës periudhë kur eshtrat priren më shumë të dobësohen për shkak të esterogjenit të ulët, duke i dhënë atyre 50g kumbulla të thata për rreth 6 muaj. Nga ky hulumtim rezultatet ishin të pabesueshme ku rekomandohet që tani e tutje të fjitha duhet të konsumojnë të paktën 5 kokrra kumbulla të thata në ditë.

Ka përmbajtje të karotenoideve, dhe antioksidantëve (fenolet), ndërsa përmbajtja e kalorive tek kumbullat e thata është 220 kalori për çdo 100 gram fruta.

Veprimi laksativ është pa dyshim më i njohur dhe vlerësuar ndër vetitë natyrore të zotëruara nga kumbullat e thara.

Kumbullat e thata gjithashtu ofrojnë energji, tonifikim dhe pastrim. Prania e fenolit u jep atyre si antioksidantë cilësi të dobishme kundër plakjes, ndërsa përmbajtja e vitaminës C favorizon një absorbim më të madhe të hekurit nga trupi, të dobishme në raste të anemisë.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ KUMBULLA TË THATA ME FARË 150 g”

Your email address will not be published. Required fields are marked *