Maka e Bardhë
May 26, 2018
Moringa
May 26, 2018
Show all

Maka e Kuqe

Category:
Description

Maka është një bimë e familjes së mustardës. Rritet në rajonet më të larta të Andeve në Perunë Qëndrore (rreth 4500 metra lartësi). Maka e kuqe është shumë e mirë për vlerave ushqyese dhe shëndetësore si balancimi hormonal, rrit energjinë dhe përmirëson humorin (gjendjen shpirtërore). Maka e kuqe përmban më shumë fitonutrient sesa të gjitha ngjyrat e tjera (maka e bardhë, e zezë, etj). Nga analizat shkencore rezulton se ka nivelin më të lartë të ushqyesve dhe ka funksion antioksidant dhe anti tumoral për trupin. Shumë e mirë kundër plakjes. Maka e kuqe për mbrojtjen e prostatës. Një studim i publikuar në “Journal Reproductive Biology and Endocrinology” në vitin 2005, zbuloi se maka e kuqe ishte në gjendje të reduktonte sasinë e prostatës së
pashëndetshme. Maka e kuqe për shëndetin e kockave. Një studim i vitit 2010 nxori rezultatin se maka e kuqe ishte më e mira nga të gjitha ngjyrat e tjera (maka e bardhë, e zezë, etj), për kocka të forta. Maka e kuqe për fertilitetin femëror. Maka e kuqe është vërejtur se ka efektet më të mira përsa i përket fertilitetit femëror duke ndikuan në rregullimin e hormoneve. Ka shije më të mirë. Ka një shije të ëmbël nga të gjitha ngjyrat e tjera. Shija e saj e ëmbël e bën të përdorshme dhe në vend të sheqerit. Është e përshtatshme dhe për fëmijët (e të gjithame moshave) për të shijuar këtë superushqim. Përmban 18 acide yndyrore, të gjitha aminoacidet, 12 minerale, 8 vitamina dhe 4 glukosinolate të veçanta.
Përdorimi: Në dietën tuaj fillohet me ½ lugë çaji duke e shtuar gradualisht deri në një lugë gjelle disa herë në javë. Përdoret për suprat, sallatat, smoothie. Kombinohet me pluhur kakao për si një suplement energji dhënës.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Maka e Kuqe”

Your email address will not be published. Required fields are marked *