Miell Fara Lini 500 GR
April 2, 2019
Fara Susami 500 GR
April 2, 2019
Show all

Elb Kokerr 500 GR

Category:
Description

Elbi ka një përmbajtje të lartë proteinike. Disa nga këto proteina kanë një vlerë të lartë biologjike. Ai gjithashtu ka nivele të ulta yndyrore dhe shumë të larta në fibra, vitamina dhe minerale. Kombinimi i të gjitha këtyre karakteristikave, i kanë dhënë veti të dobishme për shëndetin. Është një bimë që është e përshtatshme për tokat e varfra dhe është në gjendje të përballojë temperaturat e ulta. Ai mund të konsumohet në kokrra ose në formën e miellit për përgatitjen e llojeve të ndryshme të produkteve, falë edhe shijes shumë të veçantë dhe të këndshme që ai ka.

Elbi lufton diabetin – Elbi ndihmon për të kontrolluar nivelin e sheqerit në gjak dhe për këtë arsye është veçanërisht i përshtatshëm për ata që vuajnë nga diabeti. Falë pranisë së fibrave, ai parandalon shfaqjen e kreshtave të glukozës në gjak.

I dobishëm për sistemin kardiovaskular – Në sajë të pasurisë me minerale të tilla si hekuri dhe fosfori, ai kontribuon për shëndetin e zemrës duke mbrojtur qelizat e kuqe të gjakut. Arsye kjo që elbi të rekomandohet edhe për ata që kanë probleme me aneminë.Ai gjithashtu ndihmon për të ulur nivelet e kolesterolit LDL, i njohur gjithashtu si kolesteroli i keq.

Aleat i kockave – Kjo drithër përmban minerale shumë të rëndësishme të tilla si magnezi, bakri, fosfori, zinku dhe seleni. Si rezultat i kësaj, ngrënia e elbit ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të tilla si osteoporoza, e cila shpesh ndikon te gratë në menopauzë.

Aleat i sistemit nervor dhe muskulor – Në sajë të pasurisë së tij me magnez, ndihmon të mbajë të shëndetshëm muskujt dhe sistemin nervor.

Parandalon formimin e gurëve të tëmthit, lufton kancerin e gjirit dhe kancerin e prostatës si dhe kapsllëkun.

Këshilla për gatimin e elbit

Një këshillë e mirë është padyshim që ta konsumoni elbin gjysmë të përpunuar, pasi në këtë formë ai ruan të gjitha të mirat me një përmbajtje të lartë me fibra dhe minerale. Është e nevojshme t’i mbani farat në ujë për rreth 8 orë para gatimit, pas kësaj kohe mund të përgatitni supra të shijshme apo sallatra të ndryshme.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Elb Kokerr 500 GR”

Your email address will not be published. Required fields are marked *