Fara Susami 500 GR
April 2, 2019
Sheqer Pluhur 500 GR
April 2, 2019
Show all

Grure Ekstra 400 GR

Category:
Description

Gruri është bimë njëvjeçare trikotiledone që bën pjesë në grupin e drithërave, fruti i tij shërben si ushqim. Për herë të parë është kultivuar në Kinë rreth vitit 2700 p.e.s. Sot perveç qe perdoret si ushqim për njerëzit dhe kafshët,gruri perdoret edhe per prodhimin e etanolit. Gruri eshte bime e cila mbillet gjate vjeshtes dhe veren e ardhshme jep frytet.Kercelli eshte i ndare ne nyje dhe ndernyje dhe ne brendi i zbrazet.Gjethet jane te gjata me nervure paralele.Lulesa eshte kalli i perbere. Fara e grurit permban shume albumine.Gruri paraqet ushqimin kryesor te njeriut. Nga farat e grurit pergatitet mielli, ndersa kercelli i thate (kashta) perdoret per ushqimin e kafsheve shtepiake.Sot ekzistojne me qindra sorta te grurit qe pershtaten kushteve te ndryshme dhe menyrave te kultivimit .

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Grure Ekstra 400 GR”

Your email address will not be published. Required fields are marked *