Miell Thekre I Pasitur 500 GR
April 2, 2019
Miell Soje 500 GR
April 2, 2019
Show all

Miell Elbi 500 GR

Category:
Description

Elbi është drithi i katërt për nga rëndësia në botë pas grurit, orizit dhe misrit, dhe është po aq i mirë sa tërshëra. Por nga ana tjetër, elbi ka nivelin më të lartë të proteinave dhe fibrave në krahasim me drithërat e tjerë, nga 17% deri në 30%. Orizi i kafenjtë ka 3.5 përqind fibër, misri 7% fibër dhe gruri 12% fibër. Të mirat e elbit nuk ndalen vetëm tek fibra. Sipas kërkimeve, krundet e elbit janë tejet të pasur me antioksidantë, vitamina dhe minerale. Imagjinoni sa i rëndësishëm është elbi kur elementët antioksidantë të krundeve të tij janë 20 herë më të larta se te mielli i grurit të përpunuar.

Për më tepër, elbi të bën të ndihesh i ngopur shpejt dhe ndihmon në rënien në peshë. Gratë në menopauzë që vuajnë nga niveli i lartë i kolesterolit, tensioni i lartë dhe sëmundjet e zemrës duhet të konsumojnë elb të paktën gjashtë herë në javë. Konsumimi i elbit nuk duhet kurrsesi të limitohet vetëm tek gratë në menopauzë, por edhe të njerëzit që vuajnë nga zemra, diabeti, kanceri i gjirit dhe azma. I përshtatshëm për bukë dhe prodhime brumi. Të ruhet në vend të thatë dhe të freskët dhe gjatë muajve të verës, për mbrojtjen më të mirë të produktit, mbas hapjes të ruhet në frigorifer.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Miell Elbi 500 GR”

Your email address will not be published. Required fields are marked *