Miell Elbi 500 GR
April 2, 2019
Miell Fara Lini 500 GR
April 2, 2019
Show all

Miell Soje 500 GR

Category:
Description

Soja është një ushqim thelbësor i cili ul kolesterolin, rregullon oreksin dhe përmirëson funksionimin e metabolizmit. Soja, ushqimi ideal për një dietë të ekuilibruar, që të kemi një dietë të ekuilibruar duhet të konsumojmë lloje të ndyshme të proteinave, nëse është e mundur rreth 50% me origjinë bimore dhe 50% me origjinë shtazore. Përsa i përket proteinave, soja është ushqimi ideal dhe të ofron një zgjidhje mes shumë formulave : si gatime, pije, ëmbëlsira, qumësht etj. Soja përmban shumë proteina më shumë se çdo lloji produkti tjetër. Ajo na ofron tetë aminoacidet e nevojshme që organizmi ynë nuk është në gjëndje ti prodhojë vetë ndaj është i detyruar ti marrë ato nga ushqimet . Soja është nga ato ushqimet e rralla të cilat kanë përmbajtje të lartë proteinash që ndihmojnë në uljen e kolesterolit të keq dhe duke mbajtur konstant atë të kolesterolit të mirë. Soja si dhe të gjithë derivatet e saj, i siguron energjinë trupit tonë në mënyrë të ngadalshme dhe graduale. Soja përmban një substancë të jashtëzakonshme për shëndetin, lektinën një emulsues natyral që mbanë nën kontroll kolesterolin në gjak, duke parandaluar që të depozitohet në muret e arterieve. Një ushqim që siguron acidet yndyrore të nevojshme: Acide të cilat mbrojnë sistemin kardiovaskular, të tilla si omega 3,ajo është gjithashtu një burim i mirë i vitaminave (E dhe B9) dhe minerale si (hekur dhe kalium). Studimet e fundit kanë treguar se soja luan një rol të rëndësishëm në mekanizmat delikate që rregullojnë ndjenjën e urisë.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Miell Soje 500 GR”

Your email address will not be published. Required fields are marked *