PORTOKALL I THATE
May 26, 2018
Acai Berry
May 26, 2018
Show all

PAPAJA

Category:
Description

(Carica papaya)

Papaja është drufrutor i brezit të klimës tropikale. Rritet me një trup, ka
gjethe të ndara në vriguj dhe me bisht të gjatë. Ajo është e ngjashme me
pjeprin por brenda përmban disa fara të zeza. Ky frut aziatik nuk gjendet në
vendin tonë, por ai ka gjetur një përdorim të madh në mjekësinë popullore.
Ajo është e pasur me shumë vlera energjike, karbohidrate, sheqerna, fibra
dietike, proteina, vitaminë A dhe disa lloje të vitaminës B, kalçium, hekur,
magnez, potasium. Gjithashtu, fruta i papajës kuron tensionin e lartë të gjakut
dhe përdoret si adrozodiak. Në vendet ku rritet, konsumohet nga popullata
e freskët, por meqënse ka tul të bollshëm ajo industrializohet dhe thahet si
frut i sheqerosur. Produkti i përpunuar ka butësi, aromë dhe ëmbëlsi që e
bën të këndshëm për tu ngrënë. Është e pasur me enzima proteolitike të
cilat lehtësojnë aftësinë tretëse të stomakut.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “PAPAJA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *