MANGO TE THATA
May 26, 2018
BANANE E THATE
May 26, 2018
Show all

PJEPER I THATE

Category:
Description

(Cucumis melo)

Pjepri është bimë barishtore bostanore. Frutat janë me madhësi të ndryshme, aromatike dhe të ëmbël. Midis llojeve, varieteti Kantalupo, ka tul më të ngjeshur, më të ëmbël dhe aromatik. Ky lloj përdoret për tu tharë. Produkti i thatë përmban 50-60 përqind sheqer, lënde azotike, celulozë, lëndë aromatike natyrore, kripëra të hekurit dhe disa lloje vitaminash. Është i prerë në rriska dhe ka ngjyrën të shprehur mirë. Pjepri ka edhe vlera dietike dhe mjekësore: ripërtërin gjakun, ka veprim pastrues për zorrët, është diuretik i mirë, lehtëson dhimbjet e reumatizmës, është laksativ, lehtëson gjendjen nga sëmundjet e mëlçisë dhe është qetësues i sistemit nervor. Për të gjithë ata persona të cilët vuajnë nga pagjumësia, por që nuk kanë gjetur ende zgjidhje me medikamentet apo rekomandimet e mjekëve specialistë, kurat popullore japin siguri maksimale. Sipas tyre, konsumimi I pjeprit largon pagjumësinë, si dhe bën mirë për kancerin e zorrëve dhe të lëkurës.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “PJEPER I THATE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *