BANANE E THATE
May 26, 2018
PAPAJA
May 26, 2018
Show all

PORTOKALL I THATE

Category:
Description

(Citrus sinensis)

Sipas Institutit publik Amerikane, një nga frutat më të shëndetshme për organizmin tonë është portokalli. Edhe pse me një shija pak të ithet që vjen si pasoje e flavonideve te cilet janë shumë të rendesishem për elasticitetin e kapilareve të gjakut, të mirat e portokallit nuk kane të krahasuar. Sipas
specialisteve ai forcon sistemin imun të organizmit, dihmon në tretjen e ushqimeve dhe në humbjen e peshës si edhe zvogelimin e celulitit. Por këto nuk janë të vetmet të mira që ka portokalli. Vetëm lëkura dhe farat e tija përmbajnë lipide, vajera bimore dhe yndyra, element këto shumë të dobishem për organizmin human. Gjithashtu, flavonoidet e portokalleve mund të neutralizojne efektet negative të konsumimit të ushqimeve të shpejta, sidomos të ushqimit të pasur me yndyra dhe sheqerna. Ai është mjaft i pasur me kalium i cili shërben për të fortesuar muskulin e zemrës, ndihmon në elasticitetin e lekurës, lufton sëmundjen e veshkëve, tensionit të larte të gjakut, etj. Gjithashtu portokalli është shumë i pasur me kalcium, fosfor, magnezium, hekur, zink, mangan, bor, brom, flour, squfur, baker, nikel, krom,
alumin, strancium dhe titan. Ky agrum përmban substanca nga grupi i fotokemikaleve me veti antikancerogjene dhe lengu i tij përmban mbi 20 aminoacide. Në vetëm 100 gram të lengut natyral të portokallit specialistet na bënë me dije se mund të sigurojmë rreth 189 kj energji, 86 uje, 0.2 gr yndyra
totale, 1.4 mg natrium, 125-195 mg kalium, 9.2 karbohidrate totale, 2.2 fibre dietike, 7 gr sheqer, I gr protein, calcium 42 mg, hekur 0.6 mg, 24 mcg acid folik, vitamine C 50 mg dhe afro 90mcg Vitamine A.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “PORTOKALL I THATE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *