QIQËR E PJEKUR
May 14, 2018
FASULE JESHILE OSE MUNG
May 14, 2018
Show all

Qiqra te zeza

Category:
Description

Qiqrat e zeza- me ngjyrë të veçantë, shumë fibra dhe hekur, aromë të fortë.Krahasuar me qiqrrat qe ne njohim (Qiqrat arietinum), varieteti i zezë është e karakterizuar jo vetëm nga ngjyra , por edhe nga masë më e vogël, të ngjashme me ato të një kokrre gruri dhe lëkurë të ashpër dhe të pabarabartë. Gjithashtu vlera pak më të ndryshme ushqyese, qiqrat e zeza përmbajn tri herë shumën e fibrave te te bardhave dhe janë shumë më te pasura me hekur. Deri në pikën që, në një kohë, është rekomanduar për gratë shtatzëna dhe nënat gjate laktacioni.Perdoret neper gatime te ndryshme si supra, salltra peshk etj. Qiqrat e zeza janë gjithashtu të përshtatshëm për përgatitjen e kremrave.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Qiqra te zeza”

Your email address will not be published. Required fields are marked *