Kerpudha Chaga
May 26, 2018
Spirulina
May 26, 2018
Show all

SANDALWOOD

Category:
Description

(Santalum paniculatum)

Për shekuj me radhë, drur Sandal ka zënë një vend dinjitoz dhe respekt në shumë qytetërime dhe fe të botës, sidomos në fenë hindu, ku konsiderohet I shenjtë dhe i domosdoshëm në pothuajse të gjitha ritualet dhe ceremonitë sociale dhe fetare, nga lindja e një individ deri në vdekjen e tyre. Sandalwood mund të përdoret si një antiseptik, anti-infiamator, antifiogjistik, antispasmatik,
astringjent, cikatrizant, karminativ, diuretik, dezinfektues, lehtësues, ekpektorant, hipotensiv, përforcues të kujtesës, qetësues dhe tonifikues. Sandalwood ështëpërdorur në mjeksi në ilaçe, për lëkurën në trajtime bukurie dhe produkte të shumta industriale duke përfshirë freskueset e gojës, temjanin, aromatizuesit e ambjentit, deodorante, parfume, sapune dhe kremra. Ka vlera vërtetë të
jashtzakonshme mjeksore.
Përfitimet shëndetësore të Sandalwood.
Antiseptik: Sandalwood është një agjent i shkëlqyer antiseptik, ndihmon për të mbrojtur plagët e brendshme dhe ulcerat nga infeksionet, në mënyrë të ngjashme, edhe kur aplikohet në lëkurë , ai kuron plagët dhe pucrat nga zhvillimi i infeksioneve.
Anti- infiamator: ofron lehtësim nga të gjitha llojet e infiamacionit në tru, ndihmon tretjen e ushqimit, mbron efektet anësore të antibiotikëve, helmimet , pickimi i insekteve , dhe plagëve.
Antispasmatik: relaksues dhe qetësues. Ai relakson nervat, muskujt dhe enët e gjakut , duke i dhënë fund spazmave dhe kontraktimeve, ai është i dobishme në trajtimin e problemeve të lidhura me spazmat, të tilla si dhimbje barku dhe kolla, ka disa veti astringjente që nxisin kontraktimet në mishra, muskuj dhe lëkurë. Ka efekt relaksues në zorrë dhe muskujt
e barkut , duke lehtësuar largimin e gazeve Diuretik: Për shkak të vlerave të tij relaksuese dhe anti-infiamatore , ai zbut infiamacionin në sistemin urinar duke promovuar kalimin e lehtë të urinës . Ai gjithashtu rrit frekuencën dhe sasinë e urinimit. Mund ta përdorni duke e zjerë në ujë si caj 3-5 gr për 1 servirje.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SANDALWOOD”

Your email address will not be published. Required fields are marked *