THJERRËZA KAFE
May 14, 2018
QIQËR NATYRALE
May 14, 2018
Show all

SOJË

Category:
Description

Soja është një ushqim që përmban shumë elemente me vlera të larta ushqimore dhe shumë të shëndetshme për organizmin. Proteinat – janë elementi kryesor dhe më i bollshëm i sojës. Acidet Yndyrore – përmbajtja e ulët me yndyra të ngopura ndikon pozitivisht në kontrollin e kolesterolit në gjak. Përdorimi më i madh i sojës në ushqim ndihmon për të kompensuar sasinë e tepërt të yndyrave shtazore, gjë që çon në uljen e sasisë së yndyrave të ngopura. Gjithashtu, është konstatuar se falë përmbajtjes së saj me proteina dhe acide yndyrore, soja ka efekte pozitive në shëndet:përmbajtja e saj e ulët në yndyra të ngopura ndihmon për kontrollin e kolesterolit dhe kompensimin e yndyrave shtazore. Përmbajtja e saj në proteina bimore bën që ajo të jetë një ushqim me shumë vlerë ushqyese.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SOJË”

Your email address will not be published. Required fields are marked *