SANDALWOOD
May 26, 2018
Matcha
May 26, 2018
Show all

Spirulina

Category:
Description

(Arthrospira maxima)

Është burimi më i mirë i proteinave vegane. Spirulina përmban rreth 60% proteina. duke e krahasuar me mishin e vicit apo të pulës, të cilat
kanë përafersisht 20% proteina secili. “E kompletuar” me proteina do të thotë se ajo përmban të tetë aminoacidet esenciale që trupat tanë kanë nevojë të lulezojnë. Ajo ka dhe rreth 10 amino-acide jo esenciale që luajnë një rol të
rëndësishëm për të patur një shëndet të mirë. Spirulina është e pasur me acide yndyrore esenciale (omega 3,6 dhe 9). Sidomos omega 3, i cili luan rol kyc në parandalimin e sëmundjeve të zemrës, uljen e kolesterolit të keq, uljen e depresionit, artritit, osteoporozës dhe diabetit. Peshku shpesh është njohur për përmbajtjen e tij me omega, por ajo që është anashkaluar është fakti se peshqit i marrin omegat e tyre nga algat e tilla si Spirulina. Spirulina është burimi i njohur me vitamina B12. Ajo ka përafërsisht 3mcg për cdo gram. Vitamina B12
është esenciale për metabolizmin e cdo qelize të trupit, prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe zhvillimin e indeve nervore të shëndetshme. Është burimi më i njohur me beta-karroten. Beta karroten është një antioksidant i fuqishëm që organet tona e konvertojnë në vitaminë A. Vitamina A është e rëndësishme për dhëmbë të shëndetshëm, indet skeletore dhe të buta, mukozës, lëkurës dhe syve. Spirulina ofron minerale të tilla si hekuri, kalciumi, fosfori, jodi, magnezi, zinku, seleni, bakëri, kromi dhe kaliumi. Spirulina absorbohet lehtë nga
organizmi ynë. Kjo do të thotë se ajo është jashtëzakonisht e lehtë për tu tretur, duke e bërë që gjithë elementët e saj ushqyes të thithen lehtësisht nga trupi jonë. Mund ta shtoni atë në formë pluhuri në lëngjet apo smoothit që konsumoni përditë.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Spirulina”

Your email address will not be published. Required fields are marked *