THJERRËZA TË KUQE
May 14, 2018
THJERRËZA KAFE
May 14, 2018
Show all

THJERRËZA JESHILE

Category:
Description

Me rreth 30% të kalorive të tyre nga proteina , thjerrëzat kanë nivelin e tretë më të lartë të proteinave , ndaj peshës , e çdo fasule apo arrë , pas soje dhe kërp . Proteinat përfshijnë esenciale amino acidet izoleucines dhe lysine , dhe thjerrëzat janë një burim thelbësor i proteinave të lira në shumë pjesë të botës , veçanërisht në Perëndim Azi dhe nënkontinenti indian , të cilat kanë popullsi të mëdha vegjetarian . Thjerrëzat janë të mangët në dy amino acidet esenciale , methionine dhe cysteine ??.Megjithatë , sprouted thjerrëzat përmbajnë nivele të mjaftueshme të të gjitha amino acidet esenciale , duke përfshirë methionine dhe cysteine ??. Thjerrëzat gjithashtu përmbajnë fibër diete, folate , vitaminë B1 , dhe minerale . Red ( ose rozë ) thjerrëzat përmbajnë një përqendrim më të ulët të fibër se thjerrëzat e gjelbër ( 11 % më tepër se 31 %) . Revista Shëndetësisë ka zgjedhur thjerrëzat si një nga pesë ushqimeve healthiest . Nivelet e ulëta të Amidoni lehtësisht të tretshëm ( RDS ) 5 % , dhe nivelet e larta të tretet ngadalë Amidoni (SDS) 30 % , të bëjë thjerrëzat me interes të madh tek njerëzit me diabet . Mbetur 65 % e niseshteja eshte niseshte rezistent që klasifikohet RS1 , qenit nje niseshte cilësi të lartë rezistente , i cili është 32 % amylose .Thjerrëzat gjithashtu kanë disa faktorë anti – ushqyese , të tilla si frenuesit Trypsin dhe përmbajtje relativisht të lartë phytate . Trypsin është një enzimë të përfshirë në tretje , dhe phytates zvogëluar bio-disponueshmëria e mineraleve dietik . [ 11 ] Të phytates mund të reduktohet nga njomje thjerrëzat në ujë gjatë natës të ngrohtë . Thjerrëzat janë një burim i mirë i hekurit , që ka mbi gjysma e djetë e hekurt të një personi në një filxhan një shërbejnë.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “THJERRËZA JESHILE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *