THJERRËZA JESHILE
May 14, 2018
SOJË
May 14, 2018
Show all

THJERRËZA KAFE

Category:
Description

Me rreth 30% të kalorive të tyre nga proteina , thjerrëzat kanë nivelin e tretë më të lartë të proteinave , ndaj peshës , e çdo fasule apo arrë , pas soje dhe kërp . Proteinat përfshijnë esenciale amino acidet izoleucines dhe lysine , dhe thjerrëzat janë një burim thelbësor i proteinave të lira në shumë pjesë të botës , veçanërisht në Perëndim Azi dhe nënkontinenti indian , të cilat kanë popullsi të mëdha vegjetarian . Thjerrëzat janë të mangët në dy amino acidet esenciale , methionine dhe cysteine ??.Megjithatë , sprouted thjerrëzat përmbajnë nivele të mjaftueshme të të gjitha amino acidet esenciale , duke përfshirë methionine dhe cysteine ??. Thjerrëzat gjithashtu përmbajnë fibër diete, folate , vitaminë B1 , dhe minerale . Red ( ose rozë ) thjerrëzat përmbajnë një përqendrim më të ulët të fibër se thjerrëzat e gjelbër ( 11 % më tepër se 31 %) . Revista Shëndetësisë ka zgjedhur thjerrëzat si një nga pesë ushqimeve healthiest . Nivelet e ulëta të Amidoni lehtësisht të tretshëm ( RDS ) 5 % , dhe nivelet e larta të tretet ngadalë Amidoni (SDS) 30 % , të bëjë thjerrëzat me interes të madh tek njerëzit me diabet . Mbetur 65 % e niseshteja eshte niseshte rezistent që klasifikohet RS1 , qenit nje niseshte cilësi të lartë rezistente , i cili është 32 % amylose .Thjerrëzat gjithashtu kanë disa faktorë anti – ushqyese , të tilla si frenuesit Trypsin dhe përmbajtje relativisht të lartë phytate . Trypsin është një enzimë të përfshirë në tretje , dhe phytates zvogëluar bio-disponueshmëria e mineraleve dietik . [ 11 ] Të phytates mund të reduktohet nga njomje thjerrëzat në ujë gjatë natës të ngrohtë . Thjerrëzat janë një burim i mirë i hekurit , që ka mbi gjysma e djetë e hekurt të një personi në një filxhan një shërbejnë .

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “THJERRËZA KAFE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *