Moringa
May 26, 2018
GLIKO FIKU
May 26, 2018
Show all

Xhinkgo Biloba- Fossil Tree

Category:
Description

(Ginkgo biloba)

Kjo bimë është përdorur në mjekësinë tradicionale kineze për më shumë se 500 vjet. Përbërësit aktiv në xhinko përmbajnë flavonoide, terpenoide dhe acide organike. Studiuesit argumentojnë se efekti i dobishëm është e lidhur me aftësitë e saj antioxidante. Ginkgo Biloba ndihmon në stimulimin e kujtesës, në trajtimin e çmendurisë, rrit përqendrimin. Ajo gjithashtu ka aftësinë për të reduktuar stresin, përmirëson disponimin dhe ndihmon në funksionet njohëse, veçanërisht në rastet e Alzhaimer.
Gjithashtu nxit qarkullimin e gjakut dhe rregullon glukozën tek diabetikët. Përveç efektit terapeutik në rastet e dëmtimit të kujtesës dhe akteve kundër depresionit rrit epshin. Një përfitim tjetër i rëndësishëm nga veprimi i Ginko për t’u theksuar është se përballon efektet e kimioterapisë.
Nuk ka doza të sakta të përcaktuara për bimën por në njerëz me çmenduri është 40 miligram të ekstraktit tri herë në ditë. Për përmirësimin e funksionit të njohës në njerëz të shëndetshëm, studimet kanë përdorur midis 120 – 600 miligram ekstrakt në ditë.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Xhinkgo Biloba- Fossil Tree”

Your email address will not be published. Required fields are marked *