XHINSENG
March 21, 2018
RAS EL-HANOUT
March 21, 2018
Show all

XHINSENG I KUQ KOREAN

Categories: ,
Description

Emri Latin: {Panax quinquefolium}

Ginsengu I kuq Korean është bimë e mirënjohur në mesin e banorëve të vjetër siberianë dhe në shumë zona të Azisë. Ai është përdorur në mjekësinë e lashtë kineze për mijëra vite me rradhë si fuqizues i trupit, që gjë vazhdon edhe sot e kësaj dite. Koreanët dhe kinezët njihen në të gjithë botën për përdorimin e ginsengut, sa që e vlerësonin atë njësoj si ari. Ekzistenca e tij konsiderohet e rrallë dhe tek aziatikët ai quhet Eksiri i Jetës.
Dobitë shëndetësore të Ginsengut te kuq Korean janë zbuluar që para më shumë se 7000 vitesh. Bimës i duhen 5 vite që të rritet plotësisht dhe kërcelli i saj mund të jetojë deri në më shumë se 100 vjet.
Dobitë shëndetësore të Ginsengut te kuq: ka me teper antioksidante se xhinxengu I bardhe, eshte I mire për gjendjen mendore, përqendrimin dhe mbajtjen mend përmendësh, për të sëmurët me Diabet, për luftimin e Kancerit, për sëmundjet e zemrës, për pagjumësinë, për flokët, për lëkurën, për anoreksinë dhe aparatin tretës. Përdorimi i ginsengut ndihmon në fuqizimin e imunitetit të organizmit. Ginsengu mbron mëlçinë nga efektet e dëmshme të ilaçeve të ndryshme, alkoolit dhe lëndëve helmuese. Ginsengu vepron në nxitjen e prodhimit të hormonit mashkullor Testosterone. Ai ka veti të mëdha në shtimin e fuqisë seksuale te burrat, si dhe lufton sterilitetin tek ata.Grate shtatzanë dhe ato me fëmijë në gji duhet të konsultohen me mjekun para se të përdorin ginseng.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “XHINSENG I KUQ KOREAN”

Your email address will not be published. Required fields are marked *