Receta

Biskota me gjalp kikiriku dhe tërshërë

Përbërësit:
½ filxhani gjalp kikiriku, ¼ filxhan mjaltë ose shurup panje, 1 banane të bërë pure, 1 kokërr vezë, 1 lugë çaji ekstrakt vanilje, ½ filxhan tërshërë, ½ filxhan miell kinoa, 1 lugë çaj baking powder “Orkide Extra”,  Pakëz kripë,  ½ filxhan arrë kokosi, 2 lugë gjelle fara Kia, 2 lugë çokollatë të zezë Pepita nives.

Përgatitja: Ngrohni paraprakinsht furrën në 180 gradë, skuqni arrën e kokosit në zjarr të mesëm derisa të marri ngjyrë të artë, dhe lëreni të ftohet. Shtoni gjalpin e kikirikut, mjaltin ose shurupin e panjës, puren e bananes, vezën dhe vaniljen ne një tas, përzieni mirë derisa të marri formën e një kremi homogjen. Shtoni tërshërën, miellin e kinoas, baking powder dhe kripën duke i trazuar së bashku. Shtoni farat Kia, çkollatën pepita nives dhe arrën e kokosit, përzieni të gjitha sëbashku, vendosini biskotat në letrën e kuzhinës dhe piqini për rreth 15-18 min derisa të kenë marrë ngjyrë kafe. 

"Sushi", te gjithe perberesit i gjeni ne rrjetin e dyqaneve Neranxi.

Tortilla me Djath Tofu dhe Avokado

Te gjithe perberesit pe kuzhine meksikane dhe aziatike i gjeni ne rrjetin e dyqaneve Neranxi.

Rizoto milanez me shafran Krokos Kozani

PERGATITJA:
Fillimisht vendosim lëngun e mishit të ziejë në një tenxhere të cilën duhet ta mbajmë gjithmonë në vlim.
Brodon e viçit e shkrijmë në 1 litër ujë.
Në një tigan të madh kaurdisim qepën e grirë hollë me gjysmën e gjalpit (gjalpi duhet vetëm të shkrijë dhe jo të skuqet) në zjarr të avashtë, duke i përzierë herë pas here me një lugë druri. Shtojmë orizin dhe vazhdojmë përzierjen derisa ai ta ketë thithur komplet gjalpin. Pas kësaj, në zjarr të fortë, e shuajmë përbërjen me …

Shumai - Recetë japoneze

Përgatitja:
Prisni qepët imët. Futini kërpudhat shiitake në ujë, pastaj largojini nga uji, dhe pritini imët.
Në një tas të madh, shtoni mishin e derrit, qepët, kërpudhat shiitake, miell misri dhe të gjitha salcrat
dhe përbërësit, miksojini të gjitha bashkë. Përzierjen mbështilleni me lëkurat Shumai, bizelet dhe jepini një formë në cilindra të vegjël.  Vendosini marulet në një avullore. Vendosni Shumait në marule, dhe gatuajini në avullore për 10 minuta …

LLAZANJE ME KARKALECA DHE PESTO XHENOVEZ (me produktet Robo)

Përgatitja: Në tenxhere me ujë të valuar hedhim për të zier petat e llazanjës dhe në një tenxhere me ujë të ftohtë e pak vaj hedhim petat të cilat i lëmë të ziejnë. Në një tigan fillojmë me pregatitjen e beshamelës. Hedhim gjalp, tresim 2 lugë miell, e skuqim miellin derisa ajo të marrë ngjyrë të lehtë kafeje, shtojmë qumështin, 2 gota uji, dhe e përziejmë me telin e vezëve që mos të na bëhet kokrra kokrra. Pasi masa e përftuar është gati, e rregullojmë me kripë, piper të zi dhe e presim me një të verdhë veze. I grijmë pak arrë moskati. Në tigan me vaj …

Kokteil Vanilla Dream me Toschi

Vanilla Dream
3/10 Toschi Vaniglia Long Drink Shurup
3/10 Nocello Toschi
4/10 Ekspres

Pregatitja: Hidhini sipas rradhës dhe përfundoni me pana dhe arrë kokosi.
Gota: Transparente për kafe

SUPË ME QIQRA DHE ERËZA

Përbërësit:
2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër
2 lugë gjalpë i pakripur
1 qepë e ëmbël, e prerë
2 thelbinj hudhër, të grirë
1 majë fara spec Bukove
4 gota kubik kungulli të verdhë
1/2 lugë çaji kripë Himalaje
1/2 lugë çaji piper Kubeba
1/4 lugë çaji piper i kuq i tymosur
1/8 lugë çaji arrë Indi pluhur
2 gota lëng pulle ose perimesh
170 gr djathë i tymosur
1/2 filxhan qumështi kokosi, plus shtesë për zbukurim
2 lugë gjelle qepë e njomë
Qiqrat pikante:
2 gota qiqra
1/4 lugë çaji kripë Hawaiane
1/4 lugë çaji piper Jeshil
1/4 lugë çaji piper i kuq i tymosur
1/4 lugë çaji piper i kuq

Përgatitja: piqni qiqrrat e marinuara me erëzat dhe vajin e ullirit në furrë, në 200 °C për rreth 20 minuta, tundeni tepsinë dhe piqini edhe për rreth 20 minuta të tjera. Në një tenxhere të madhe shtoni vajin e ullirit dhe gjalpin, shtoni qepën me farat e specit dhe një majë luge kripë, përzieni, skuqini deri sa të zbuten, për rreth 5 minuta. Shtoni hudhrën dhe skuqeni për një minutë. Përzieni kungullin, kripën, piperin, specin e kuq dhe arrën e indit. Mbulojeni tenxheren dhe gatuajeni kungullin derisa të jetë zbutur pak, 6 deri në 8 minuta, përzieni herë pas here. Shtoni lëngun e pulës dhe vendoseni përzierjen në zierje. Zjejini derisa kungulli të jetë zbutur plotësisht. Pasi përzierja të jetë zier kalojeni në mikser dhe përziejeni derisa të bëhet një krem homogjen. Hidheni supën përsëri në tenxhere dhe vendoseni në zjarr të mesëm-të ulët. Shtoni djathin, lëreni derisa të shkrihet, shtoni qumështin e kokosit dhe vendoseni sërisht në zierje për disa minuta. Në momentin e servirjes shtoni qiqrrat pak qumësht kokosi dhe qepët e njoma.

Përbërësit i gjeni tek dyqanet e rrjetit Neranxi Organic Market

Ëmbëlsirë me Kajsi, Fiq të Thatë dhe Lajthi - Gluten free

Përgatitja:

  1. Në një enë përzieni miellin, pluhurin e sheqerit, kanellën, gjalpin dhe vezën. Përziejeni mirë!
  2. Merrni disa nga masat e përgatitura dhe plotësoni një formë të rrumbullakët.
  3. Vendoseni në furrë në një temperaturë prej 180 gradë për rreth 20 minuta. Ndërkohë, prisni në copa të vogla kajsi të thata dhe fiq.
  4. Shtypni lajthitë dhe kalojini në një tigan në zjarrin mesatar…